0

Blog

Digitalna Transformacija

Kako maksimizirati svoju Digitalnu Transformaciju?

U poslovnom svijetu digitalna transformacija je vruća tema, ali čini se da svatko ima različite stavove o njoj.

Za jednu tvrtku, digitalna transformacija može značiti razvoj jednostavne WordPress web stranice, dok za drugu tvrtku, digitalna transformacija mogla bi uključivati ​​trošenje pustih milijuna dolara za potpunu automatizaciju poslovnih procesa. Bez obzira na vrstu digitalne transformacije koju razmatrate, imajte jednu stvar na umu: digitalna transformacija je putovanje(proces), a ne odredište.

Image

Zamislite da ste kupili automobila: bez osiguranja, održavanja ili redovnog punjenja gorivom nećete daleko stići. Isto se može reći i za digitalnu transformaciju. Kada ulažete u softver za podršku svoje organizacije, morate ga konstantno održavati i poboljšavati kako bi ispravno funkcionirao.

Ocrtajte potrebe digitalnog rješenja i ovisnosti unutar vašeg digitalnog ekosustava, zatim izgradite sheme integracije i arhitekturu rješenja. Istražite rješenja koja su prilagođena zahtjevima vaše tvrtke i otkrijte tehnologiju koja može povećati učinkovitost.

Isplanirajte korake provedbe svoje digitalne transformacije. U ovoj je točki ključno planirati dalje od početne implementacije i razmotriti kontinuirani razvoj identificiranih rješenja tijekom analize.


Tada se spajaju faze analize i planiranja kako bi se plan digitalne transformacije vašeg tima proveo u djelo. Pokušajte predvidjeti i planirati prepreke koje će se vjerojatno pojaviti tijekom vremena.

Tijekom faze poboljšanja redovito ćete procjenjivati ​​utjecaj implementiranog rješenja na vašu organizaciju. Kako biste maksimalno iskoristili svoju digitalnu transformaciju, ova faza zahtijeva fokusirano praćenje i pažljive prilagodbe.

Bliska suradnja između tima za održavanje, tima za stalnu evoluciju i podršku te poslovnog tima koji definira “kako bi digitalni ekosustav trebao biti prilagođen za najbolju podršku vašoj organizaciji” ključni je faktor uspjeha digitalne transformacije.

Digitalna transformacija nije jednokratni pothvat s jasnim početkom i ciljem. Kako bi iskoristili prednosti digitalizacije, poslovni i tehnološki lideri moraju kontinuirano osmišljavati svoj pristup digitalnoj transformaciji kako bi ostali u skladu s poslovnim okruženjem i potrebama poslovanja koje se brzo mijenjaju.

Does the rise of low-code and no-code mean the end of the IT industry? Let's Demystify Digital Transformation